onsdag 27 januari 2010

Byggdag 1

Härligt att se maskinerna tugga sig fram på tomten. Arbetena startade tidig tisdag morgon. Ganska omgående hade man krafsat bort snö, stubbar och annan bråte på marken. Sedan började man schakta för husgrunden. Redan vid lunch hade man lyckats komma ned till fast mark att bygga på vilket innebär att vi kommer höja huset 3 dm, dessutom är massorna så bra att de jämnades ut och kan används som fyllmassor, det kommer innebära mycket mindre makadam än vi räknat med. Dock träffade vi på en bergknalle och måste spränga lite....gungor och karuseller...nu är det i rullning.



Det blev betydligt mer massor än vi räknade med och vår blivande gräsmatta består av en 5 meters jordhög. Under morgondagen skall den jämnas ut över tomten. Frågan om en stödmur vid tomtgräns kom upp och vi tog ett ganska snabbt beslut om att avvakta med det i dett skede. Det här kommer bli riktigt bra och än så länge har vi inte sett något av snöstormen som är utlovad.
På bilden nedan till höger framgår bergknallen som kommer aktivera riskposten i budgeten, till vänster framgår färdigpackad bottten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar