onsdag 3 mars 2010

Husleverans

Idag kom äntligen huset på en stor lastbil med släp. Här nedan är rykande färska bilder från dagen. Återkommer med lite mer info, har varit en hektisk dag med jobb på tomten och sedan efterdyningar till gårdagens flytt.


Kl. 6.45 pulsade jag genom snön på tomten, strax därefter kom snickaren och strax efter sju var lastbilen på ingående.


Det visade sig bli svårt att köra in ekipaget till tomten. Det blev stopp redan i början av villaområdet vilket jag borde förstått tidigare eftersom det till och med är svårt att mötas två personbilar. Det resulterade i att man vi köra bort lastbil med släp ca 2 km bort till en stor p-plats. Där fick man lämna släpet och sedan köra fram enbart lastbilen. När den var tömd körde man tillbaka och lastade på grejerna på släpet till lastbilen för att återigen köra tillbaka.

Första lasset var ganska enkelt med enbart brädhögar.

Första pallen av bilen.

Vårt blivande hus på på bild. Bra exponering.

Baksidan av tomten fylldes upp snabbt.

Andra lasbilslasset blev lite mer utmanande. Takstolarna balanserar här enbart på "stålpinnen" från traktorn, det blev en underhållande föreställning vilken drog till sig en del publik. Man fick "vrida" dem runt eken på bilden.

Alla prylar på plats. Imorgon smyger det igång med spikning av syll och på måndag är det full gas med stomresning. Om två veckor låser vi dörren.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    Vad roligt att se ett husbygge av Dopping hus. Vi har precis byggt klart vårt Doppinghus och trivs kanon. Ser också att er planlösning liknar oss. Den är kanon!
    /Gabriella

    SvaraRadera
  2. Hej

    Vad kul, har ni några tips på vägen? Vi velar just nu mellan granit, trä eller laminat i köket. Vi funderar också om vi skall bygga in högtalare i taket på nedre våningen och om man behöver vitlasera taket flera gånger.

    /Stefan

    SvaraRadera
  3. Vi har laminat bänkskiva i köket och ingenting som vi hade gjort annorlunda om vi byggt idag.
    Vi har inte byggt in några högtalare varken nere eller uppe. Vi köpte taket vitlaserat, vilket bara var lite dyrare än att köpa färgen själv och måla. Vi ångrar inte att vi lejde bort det.
    /Gabriella

    SvaraRadera