torsdag 29 april 2010

Valen för väggar är gjorda

Nu har vi äntligen bestämt oss för hur vi ska pryda väggarna. Det har varit några vändor till tapet & färg affärer och åtskilliga provburkar färg som målats upp. Men nu tror vi att vi hittat det som vi gillar allra mest. Färgerna på bilderna nedan är inte riktigt med sanningen överensstämmande men ni får en känsla för vad vi valt.

Här ser ni valen för nedervåning och vardagsrum uppe. I entren kommer vi ha vitmålad liggande panel. I inre hallen kommer vi tapetsera väggarna mot vardagsrum och tvättstuga med tapeten som ligger på färgproverna. Tapeten kommer från Seabrook och heter BTI54763. Väggen mot entren, trappväggen och övre vardagsrummet kommer målas i den mörka gråfärgen. Den går grymt bra ihop med tapeten och snickeridetaljerna framhävs jättefint.
Vardagsrum och kök går i mittfärgen lite beigegrå och TV-rummet får en ljus beige färg som jag tror är den som är till höger.


Denna söta tapet från Casadeco, playtime kommer Malte få i sitt rum som en fondvägg på snedväggen. Övriga väggar kommer att målas i en dov grön färg.


Förhandlingen om den orangeväggen i Hugos rum vann mamma. Trodde aldrig att han skulle ge vika då orange har varit med som ett naturligt val sedan vi började prata färg på väggarna. Men när han såg denna underbara tapet från Casadeco, playtime så var det ingen tvekan längre. Dessutom finns det lite små detaljer i organge så helt borta är inte färgen. Denna tapet kommer också vara en fondvägg på snedväggen övriga väggar kommer att målas i ngn brunbeige färg.

Nu inväntar vi bara målarna som kommer in i huset om två veckor när snickarna har dubblat väggarna och satt in innertaket. Det börjar närma sig:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar